Základom každého kváskovania je kvások, jeho kvalita a samozrejme použitá múka. Či už v recepte alebo na samotné prikrmovanie kvásku. Veľmi sa teším nových
Slovo brioška sa mi veľmi páči. Čo to vlastne je? Je to sladké pečivo pôvodom z Francúzska, podobné nášmu mazancu či vianočke. Pečie sa zo sladkého
Tento chlebík sme si robili na mojom druhom “live” pečení na instagrame a facebooku. Ráno sme si zamiesili (ja ešte v predstihu o 8.00 a
Ak neobľubujete vyprážanie, určite skúste z polovice cesta šišky upiecť v rúre. Aspoň si porovnáte, ktoré komu chutia viac. Jasné, že vyprážané je vyprážané, ale
Milujem všetko makové. Tak aj pri tomto venci mi okamžite napadla táto plnka. 🙂 Ale tento raz som sa riadila chuťami detí – veniec
Maková mňamka. Vrháme sa na neho takmer hneď po upečení. Zmizne okamžite.
Veľmi chutné bagetky z prirodzene bezlepkových múk. Pridaním teffovej múky získate nutrične bohatý pokrm. Krásny tvar docielite vložením cesta do silikónovej formy od Tescomy.
REINDLING. Táto špecialita pôvodne pochádza z Korutánska a je plnená škoricou, hrozienkami a orieškami. Ide vlastne o voňavé kysnuté cesto bohato plnené rôznymi plnkami.
Sú nielen anglickou veľkonočnou špecialitou. Jedávajú sa aj na Novom Zélende, v Kanade na Veľký piatok. Tak ako my pečieme vianočky a mazance, tak oni