Zdravé pečenie

Kysnuté

Moravské koláče

Treba si urobiť rozkvas deň pred pečením, resp. ráno v ten deň, ako si chceme zarobiť cesto. Váš kvások, čo máte – či už ražný

Čítať viac »
Kysnuté

Kváskový mazanec

Milujem piecť a veľmi rada robím kysnuté cesto, teraz už väčšinou kváskové – keby som nemala čo robiť, asi pečiem každý deň – len ešte

Čítať viac »
Kysnuté

Pečené buchty

Na buchtách sa mi páči to, že ich môžem spraviť hocijaké, podľa chutí mojej rodinky. Najčastejšie robím makové, tvarohové alebo čisto džemové. Potom už len

Čítať viac »
Kysnuté

Kardamómky

Kardamómky sú láska. Skúsite? Ak si nie ste istí, spravte plnku pol na pol so škoricovou ako to robím ja. Deti totiž kardamóm nemusia, ja

Čítať viac »
Kysnuté

Brioška

Slovo brioška sa mi veľmi páči. Čo to vlastne je? Je  to sladké pečivo pôvodom z Francúzska, podobné nášmu mazancu či vianočke.  Pečie sa zo sladkého

Čítať viac »
Žiadne ďaľšie recepty