Moravské koláče
Treba si urobiť rozkvas deň pred pečením, resp. ráno v ten deň, ako si chceme zarobiť cesto. Váš kvások, čo máte – či už ražný
Treba si urobiť rozkvas deň pred pečením, resp. ráno v ten deň, ako si chceme zarobiť cesto. Váš kvások, čo máte – či už ražný
Milujem piecť a veľmi rada robím kysnuté cesto, teraz už väčšinou kváskové – keby som nemala čo robiť, asi pečiem každý deň – len ešte
Na buchtách sa mi páči to, že ich môžem spraviť hocijaké, podľa chutí mojej rodinky. Najčastejšie robím makové, tvarohové alebo čisto džemové. Potom už len
Vláčne tekvicové osie hniezda. Majú krásnu farbu i chuť, jablká ich skvelo dopĺňajú.
Ako na tekvicové pyré? Jednoducho, umytú tekvicu hokaido nakrájajte na kusy, vyberte
Kardamómky sú láska. Skúsite? Ak si nie ste istí, spravte plnku pol na pol so škoricovou ako to robím ja. Deti totiž kardamóm nemusia, ja
Slovo brioška sa mi veľmi páči. Čo to vlastne je? Je to sladké pečivo pôvodom z Francúzska, podobné nášmu mazancu či vianočke. Pečie sa zo sladkého
Ak neobľubujete vyprážanie, určite skúste z polovice cesta šišky upiecť v rúre. Aspoň si porovnáte, ktoré komu chutia viac. Jasné, že vyprážané je vyprážané, ale
Milujem všetko makové. Tak aj pri tomto venci mi okamžite napadla táto plnka. 🙂 Ale tento raz som sa riadila chuťami detí – veniec