Ríbezľový koláč s bielkovou “perinkou”
Výhodou tohto koláča je, že to nie je žiadna veda. Cesto netreba vaľkať, čiže ak by ste ho robili aj s bezlepkovými múkami, s ktorými
Výhodou tohto koláča je, že to nie je žiadna veda. Cesto netreba vaľkať, čiže ak by ste ho robili aj s bezlepkovými múkami, s ktorými
Všetky suroviny dobre zmiešať, nakoniec vmiešať čokoládové kúsky a orechy. Dávam piecť na vymastený a kokosom vysypaný plech cca 20×20 cm. Piecť na 180 stupňoch
My s manželom máme veľmi radi sladké sobotné obedy, narozdiel od našich detí. 🙂 A dukátové buchtičky patria k našim obľúbeným. A keď už, tak
Treba si urobiť rozkvas deň pred pečením, resp. ráno v ten deň, ako si chceme zarobiť cesto. Váš kvások, čo máte – či už ražný
Milujem piecť a veľmi rada robím kysnuté cesto, teraz už väčšinou kváskové – keby som nemala čo robiť, asi pečiem každý deň – len ešte
Ak chcete vláčnu šťavnatú bublaninu, tak táto so skyrom je naj. Stačia na ňu len dve vajíčka.
Strúhaný koláč s tvarohom bol odjakživa môj najobľúbenejší. Na návštevách. My sme ho doma takmer nerobili. Ak áno, tak nie v kakaovej verzii. A
Recept je vhodný pre tých, čo sa boja kysnutého cesta alebo majú menej času a chcú si vychutnať atmosféru Veľkej noci.