Zdravé pečenie

💪🥧 Mini bezlepkové proteínové jablkové žemlovky

🔸 Vhodné ako:

  •  výživnejšia verzia žemľovky ako zdravý dezert,
  • desiata po cvičení

🌟 S vyšším obsahom vlákniny, bielkovín a úplne aj bez lepku, ak použijete bezlepkový chlieb.

📝 Recept (na 2 ks):

  • 5 plátkov bieleho toastu, nakrájané na malé kocky
  • 2 jablká (nastrúhané)
  • 2 vajíčka (1 bielko z toho vyšľahať na hustý sneh)
  • 120 ml proteínového mlieka
  • 1 PL jablkovej vlákniny
  • 20 g proteínového prášku (ideálne vanilkový alebo bez príchute)
  • 100 g cottage
  • 1 ČL erythritolu (podľa chuti do snehu)
  • ½ ČL škorice
  • Olivový olej na vymastenie foriem

🔪 Postup:

  1. Rúru predhrej na 180 °C, zapekacie misky vymasti.
  2. V miske zmiešaj vajíčka, mlieko, proteín, cottage, jablkovú vlákninu, škoricu.
  3. Pridaj nakrájaný chlieb a nastrúhané jablká – nechaj chvíľu nasiaknuť.
  4. Rozdeľ zmes do misiek.
  5. Peč 25 minút, pred koncom navrstvi tuhý sneh z bielka a nechaj zapiecť do zlatistej farby.

📊 Nutričný bonus (približne na 1 porciu):

  • Bielkoviny: cca 27 g
  • Vláknina: cca 8,7 g
  • Nízky glykemický index (vďaka vláknine + proteínu)
Ak sa vám páči recept, poteším sa zdieľaniu
Mohlo by sa vám páčiť :
Poštovné zdarma pri nákupe nad 80.00