Zdravé pečenie

Kysnuté

Moravské koláče

Treba si urobiť rozkvas deň pred pečením, resp. ráno v ten deň, ako si chceme zarobiť cesto. Váš kvások, čo máte – či už ražný

Čítať viac »
Kysnuté

Kváskový mazanec

Milujem piecť a veľmi rada robím kysnuté cesto, teraz už väčšinou kváskové – keby som nemala čo robiť, asi pečiem každý deň – len ešte

Čítať viac »
Chlieb, pečivo

Semolinové bagety

Úžasne chrumkavé bagety z kvásku so semolinovou múkou. Semolina im dodá krásnu farbu aj chuť. Ak ju však nemáte, kľudne spravte iba z pšeničnej múky.<br

Čítať viac »
Bezlaktózové

Tekvicové žemličky

Vždy na jeseň mám chuť upiecť niečo z tekvice hokaido – najmä kvôli jej krásnej farbe. A tak Vám prinášam ďalší recept na tekvicové žemličky

Čítať viac »
Kysnuté

Pečené buchty

Na buchtách sa mi páči to, že ich môžem spraviť hocijaké, podľa chutí mojej rodinky. Najčastejšie robím makové, tvarohové alebo čisto džemové. Potom už len

Čítať viac »
Kysnuté

Kardamómky

Kardamómky sú láska. Skúsite? Ak si nie ste istí, spravte plnku pol na pol so škoricovou ako to robím ja. Deti totiž kardamóm nemusia, ja

Čítať viac »
Chlieb, pečivo

Čedarové žemličky

Pre milovníkov čedaru ako stvorené.  Keď ho miluješ, nemáš čo riešiť. 🙂

Kvások si prikrmujem ražnou celozrnnou múkou od Penamu, takisto aj rozkvas.

Čítať viac »
Žiadne ďaľšie recepty

Odporúčame: