Ako upiecť pečené buchty? Suroviny vymiešame v mixéri tak aby sa odliepalo od stien nádoby, je pekne elastické. Necháme prebehnúť prvotné kysnutie na linke v teple, 2-3 hodiny.
Po tejto dobe máme dve možnosti: buď odložíme cesto do chladničky na noc a ráno robíme buchty alebo hneď po prvom kvasení vytvarujeme buchty a už tak vytvarované necháme kysnúť buď na linke alebo v chladničke kľudne aj celú noc.
Ja mám rada čerstvo upečené, tak volím skôr to chladničkové kysnutie. Pretože nechcem mať buchty na večeru. 🙂 Ale ak by predsa, môže celé kysnutie prebehnúť v teple.
Vykysnuté cesto vyvaľkáme a môžeme nakrájať na štvorce alebo vykrajovať kolieska, navrch položíme plnku a dobre uzavrieme. Spojom dolu položíme do dobre vymastenej formy na pečenie .
Pečené buchty pečieme so záparou asi 25-35 minút, prvých 10 minút na 220 stupňoch, neskôr teplotu stiahneme na 200 stupňov. Po upečení necháme dobre vychladnúť a ak sa okamžite nezjedia, môžete ich uskladniť na neskôr a použiť rôzne krabice na zákusky.