Semolinové bagety
Úžasne chrumkavé bagety z kvásku so semolinovou múkou. Semolina im dodá krásnu farbu aj chuť. Ak ju však nemáte, kľudne spravte iba z pšeničnej múky.<br
Úžasne chrumkavé bagety z kvásku so semolinovou múkou. Semolina im dodá krásnu farbu aj chuť. Ak ju však nemáte, kľudne spravte iba z pšeničnej múky.<br
Aj vy máte niekedy problém so správnym nožom na chlieb? Ideálne je používať nôž na chlieb so zúbkami (ideálne kovaný, napríklad IVO Premier). Ak taký k dispozícii
Už dlhšie som evidovala, že nemám vhodnú nádobu na toastový chlieb, preto som ho ani dlho nepiekla. Po presťahovaní sa a zariaďovaní si kuchyne som
Pre milovníkov čedaru ako stvorené. Keď ho miluješ, nemáš čo riešiť. 🙂
Kvások si prikrmujem ražnou celozrnnou múkou od Penamu, takisto aj rozkvas.
Ako upiecť cviklový pšenično-ražný chlieb? Základom každého kváskovania je kvások, jeho kvalita a samozrejme použitá múka. Či už v recepte alebo na samotné prikrmovanie
Ako upiecť cibuľový chlieb? Tento chlebík sme si robili na mojom druhom “live” pečení na instagrame a facebooku. Ráno sme si zamiesili (ja ešte v
Veľmi chutné bagetky z prirodzene bezlepkových múk. Pridaním teffovej múky získate nutrične bohatý pokrm. Krásny tvar docielite vložením cesta do silikónovej formy od Tescomy.
Tip na rýchle žemličky bez kysnutia – bez droždia či kvásku. Hotové do 30 minút.
Príprava 5 minút, hotový do 30 minút. Bez kysnutia, z výborných surovín.
Na tento chlebík mi moja Tami povedala: “Mami, toto je ako naozajstný chlieb! Nie že by ten tvoj ražný nebol úžasný, ale tento je bieeely!