
Mirabelkový džem
V lete sa trošku pohrám a v zime sa vytešujem. Chutný kyselkavý džem vhodný nielen na chlieb s maslom ale aj na koláče.

V lete sa trošku pohrám a v zime sa vytešujem. Chutný kyselkavý džem vhodný nielen na chlieb s maslom ale aj na koláče.

Na mojich kurzoch bezlepkového pečenia sa často stretávam s otázkou:
➡️ “Dávate do chleba guarovú gumu? To predsa nechcem, je to éčko…”

Rezistentný škrob (RS – resistant starch) je typ sacharidu, ktorý odoláva tráveniu v tenkom čreve a putuje až do hrubého čreva, kde pôsobí ako prebiotikum

Kváskovanie nemusí znamenať každodenné pečenie. Stačí si vybrať jeden deň v týždni (napr. sobotu) a pripraviť si rozvrh dopredu.

Čím nahradiť vajíčko pri pečení? Praktické tipy a zdravé alternatívy
Vajcia sú bežnou surovinou v mnohých receptoch – viažu cesto, dodávajú mu vláčnosť, štruktúru či

Rezistentný škrob je typ sacharidu, ktorý odoláva tráveniu v tenkom čreve a putuje až do hrubého čreva, kde pôsobí ako prebiotikum…

Počuli ste už o mliečnom kvasení v súvislosti s kváskovým chlebom?

Chlieb. Jedna z najzákladnejších, ale zároveň najmilovanejších potravín sveta. Vonia domovom, detstvom, pohostinnosťou. Ale vieš, že jeho príbeh sa začal písať už pred viac ako

Existuje veľa chutí, ktoré máme radi. Niektoré jedlá si doprajeme ako odmenu, iné zas spájame so spomienkami na detstvo či špeciálne príležitosti. No ak by