
Čo je rezistentný škrob?
Rezistentný škrob (RS – resistant starch) je typ sacharidu, ktorý odoláva tráveniu v tenkom čreve a putuje až do hrubého čreva, kde pôsobí ako prebiotikum
Rezistentný škrob (RS – resistant starch) je typ sacharidu, ktorý odoláva tráveniu v tenkom čreve a putuje až do hrubého čreva, kde pôsobí ako prebiotikum
Kváskovanie nemusí znamenať každodenné pečenie. Stačí si vybrať jeden deň v týždni (napr. sobotu) a pripraviť si rozvrh dopredu.
Čím nahradiť vajíčko pri pečení? Praktické tipy a zdravé alternatívy
Vajcia sú bežnou surovinou v mnohých receptoch – viažu cesto, dodávajú mu vláčnosť, štruktúru či
Rezistentný škrob je typ sacharidu, ktorý odoláva tráveniu v tenkom čreve a putuje až do hrubého čreva, kde pôsobí ako prebiotikum…
Počuli ste už o mliečnom kvasení v súvislosti s kváskovým chlebom?
Chlieb. Jedna z najzákladnejších, ale zároveň najmilovanejších potravín sveta. Vonia domovom, detstvom, pohostinnosťou. Ale vieš, že jeho príbeh sa začal písať už pred viac ako
Existuje veľa chutí, ktoré máme radi. Niektoré jedlá si doprajeme ako odmenu, iné zas spájame so spomienkami na detstvo či špeciálne príležitosti. No ak by
Na mojich kurzoch kváskového pečenia sa opakovane vynárajú rovnaké otázky. Dnes ti ich zhrniem aj s odpoveďami, ktoré možno pomôžu aj tebe.
Keď sa povie dovolenka snov, pre nás má jedno meno – Andalúzia. Vraciame sa sem ako domov, len s väčším množstvom slnka, pomarančov….