Lievito madre, teda z taliančiny materský kvások, môže mať rôzne podoby. Talianski pekári radi používajú ako tekutejší ražný kvások (lievito madre di segale), tak
Ako si založiť kvások? Chcete si založiť kvások a neviete ako na to? Skúste tento postup. Samotné založenie kvásku nie je žiadna veda ale napriek
Milujete čerstvo upečený chlieb, ale kvôli lepku ste sa ho museli vzdať?
Vyskúšali ste rôzne verzie bezlepkového chleba, ale vôbec to nebolo ono?
Chladničkové kysnutie zvýrazní chuť kváskového pečiva. Ale hlavne umožní zladiť kváskové pečenie s Vašim tempom života. 🙂 Často reagujete na kurzoch prekvapene, keď spomeniem, že
Ak ste získali kvások od niekoho, kto pravidelne pečie, skúste urobiť všetko pre to, aby ste si ho udržali. Nie je nad kvások, ktorý super
Nie je to tak dávno, čo bezlepkové múky poznali a používali len ľudia s celiakiou. Dnes im venuje pozornosť pomaly celá spoločnosť. Placky z pšenovej
Bezlepkový kvások môže byť z ryžovej, kukuričnej alebo cirokovej múky. Ak je zdravý, funguje úžasne. Odvďačí sa Vám úžasnými kysnutými koláčmi a mňamkovým chlebíkom.
PSST! Poviem vám tajomstvo, koláčiky a chlieb bez lepku, chutia často omnoho lepšie!
Viete, aké má označenie múka, ktorú používate a čo sa skrýva pod číslami T 650, 450 či 800?