Moravské koláče
Treba si urobiť rozkvas deň pred pečením, resp. ráno v ten deň, ako si chceme zarobiť cesto. Váš kvások, čo máte – či už ražný
Treba si urobiť rozkvas deň pred pečením, resp. ráno v ten deň, ako si chceme zarobiť cesto. Váš kvások, čo máte – či už ražný
Milujem piecť a veľmi rada robím kysnuté cesto, teraz už väčšinou kváskové – keby som nemala čo robiť, asi pečiem každý deň – len ešte
Úžasne chrumkavé bagety z kvásku so semolinovou múkou. Semolina im dodá krásnu farbu aj chuť. Ak ju však nemáte, kľudne spravte iba z pšeničnej múky.<br
Vždy na jeseň mám chuť upiecť niečo z tekvice hokaido – najmä kvôli jej krásnej farbe. A tak Vám prinášam ďalší recept na tekvicové žemličky
Na buchtách sa mi páči to, že ich môžem spraviť hocijaké, podľa chutí mojej rodinky. Najčastejšie robím makové, tvarohové alebo čisto džemové. Potom už len
Vláčne tekvicové osie hniezda. Majú krásnu farbu i chuť, jablká ich skvelo dopĺňajú.
Ako na tekvicové pyré? Jednoducho, umytú tekvicu hokaido nakrájajte na kusy, vyberte
Aj vy máte niekedy problém so správnym nožom na chlieb? Ideálne je používať nôž na chlieb so zúbkami (ideálne kovaný, napríklad IVO Premier). Ak taký k dispozícii
Kardamómky sú láska. Skúsite? Ak si nie ste istí, spravte plnku pol na pol so škoricovou ako to robím ja. Deti totiž kardamóm nemusia, ja
Už dlhšie som evidovala, že nemám vhodnú nádobu na toastový chlieb, preto som ho ani dlho nepiekla. Po presťahovaní sa a zariaďovaní si kuchyne som