Suroviny na cesto zmiešajte v mixéri, postupne pridávajte zapracovať maslo – mieste striedavo na pomalom a rýchlejšom stupni až vypracujete hladké cesto. Cesto by sa malo odliepať od stien nádoby.
Necháme ho kysnúť zakryté na kuchynskej linke aspoň 2 hodiny.
Potom dáme cesto do chladničky na na druhý deň vytvarujeme kardamómové drdoly.
Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, potrieme ho plnkou, preložíme na tretiny. Krájame po šírke.
Plnka by nemala byť horúca, skôr studená, aby držala tvar a dala sa dobre roztierať.
Ak by ste mali cesto s plnkou príliš mäkké, dajte ho na chvíľu do chladničky, bude sa Vám s ním lepšie pracovať, plnka nebude vytekať.
Pečieme na 220 stupňoch asi 10 minút. Potom stiahneme teplotu na 180 stupňov a dopekáme, kým nemajú peknú zlatú farbu.
Po upečení potrieme maslom alebo cukrovou vodu (voda a trstinový cukor) Môžeme posypať ozdobným cukrom.