Zdravé pečenie

Vôňa z toho, keď sa doma robia oblátky, je nenormálna. Myslím, že budeme “oblatkovať” celé sviatky. 🙂

 

Mám pre vás dve verzie, bezlepkové aj s lepkom. Dokonca aj bez masla a mlieka. Tie sú super chrumkavé.  

Recept:

200 g tapiokového škrobu

100 g pohánkovej múky

30 g oleja

60 g trstinového cukru pomixovaného

1 vanilkový cukor

2 lyžice rumu

1 kopcovitá lyžička škorice

1 žĺtko (nemusí byť, ešte viac mi chutia bez vajíčka)

400 ml vody (časť rastlinné mlieko)

Do časti cesta rada pridávam 1 lyžicu pomletých orechov.

Cesto spravíme rozmixovaním surovín a necháme odstáť aspoň hodinu. Vždy pred nabratím ďalšej dávky na oblátku cesto dobre premiešame.

Klasický recept obsahujúci lepok a pšeničnú múku 🙂 Tento recept pripravuje u nás môj manžel, nechcel, aby som ho akokoľvek upravovala.

600 g pšeničnej hladkej múky

180 g práškového cukru

1 lyžica škorice

1 vanilkový cukor

podľa chuti rum – asi lyžica

1 l polotučného mlieka

1 žĺtko

110 g rozpusteného vlažného masla

Všetky suroviny dobre zmiešame a necháme odstáť. Cesto musí mať vždy izbovú teplotu pri robení oblátok.

 

Foto: Denisa Potičná, Food styling: Zuzana Haláková

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :