Zdravé pečenie

Tieto bezlepkové tyčinky mi pripomenuli žĺtkové rezy. Ale navrch ide iba bielkový sneh. Robím ich vtedy, keď mi zvýšia bielka. Cesto:

80 g pomletých vlašských orechov

50 g pohánkovej múky

30 g ryžovej múky

1/2 lyžičky škorice

50 g trstinového cukru

1 vajíčko

1 lyžička ríbezľového džemu

Poleva:

50 g cukru, 1 bielko, 1-2 lyžice citrónovej šťavy

 

Postup:

  • Suroviny spracujeme na cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade.
  • Pripravíme si zatiaľ polevu – vyšľaháme bielko s cukrom a citrónovou šťavou do tuhého snehu.
  • Potom vyvaľkáme na papieri na pečenie na cca 5 mm hrubý pás
  • Potrieme polevou a necháme chvíľku zaschnúť.  
  • Pokrájame na prúžky a sušíme vo vyhriatej rúre pri teplote 130 stupňov asi 20-25 minút.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :