Tieto bezlepkové tyčinky mi pripomenuli žĺtkové rezy. Ale navrch ide iba bielkový sneh. Robím ich vtedy, keď mi zvýšia bielka. Cesto:
80 g pomletých vlašských orechov
50 g pohánkovej múky
30 g ryžovej múky
1/2 lyžičky škorice
50 g trstinového cukru
1 vajíčko
1 lyžička ríbezľového džemu
Poleva:
50 g cukru, 1 bielko, 1-2 lyžice citrónovej šťavy
Postup:
- Suroviny spracujeme na cesto. Necháme chvíľu odležať v chlade.
- Pripravíme si zatiaľ polevu – vyšľaháme bielko s cukrom a citrónovou šťavou do tuhého snehu.
- Potom vyvaľkáme na papieri na pečenie na cca 5 mm hrubý pás
- Potrieme polevou a necháme chvíľku zaschnúť.
- Pokrájame na prúžky a sušíme vo vyhriatej rúre pri teplote 130 stupňov asi 20-25 minút.