
Pšeničný toastový chlieb z lievito madre
Už dlhšie som evidovala, že nemám vhodnú nádobu na toastový chlieb, preto som ho ani dlho nepiekla. Po presťahovaní sa a zariaďovaní si kuchyne som
Už dlhšie som evidovala, že nemám vhodnú nádobu na toastový chlieb, preto som ho ani dlho nepiekla. Po presťahovaní sa a zariaďovaní si kuchyne som
Úžasne chrumkavé bagety z kvásku so semolinovou múkou. Semolina im dodá krásnu farbu aj chuť. Ak ju však nemáte, kľudne spravte iba z pšeničnej múky.<br
Aj vy máte niekedy problém so správnym nožom na chlieb? Ideálne je používať nôž na chlieb so zúbkami (ideálne kovaný, napríklad IVO Premier). Ak taký
Pre milovníkov čedaru ako stvorené. Keď ho miluješ, nemáš čo riešiť. 🙂
Kvások si prikrmujem ražnou celozrnnou múkou od Penamu, takisto aj rozkvas.
Ako upiecť cviklový pšenično-ražný chlieb? Základom každého kváskovania je kvások, jeho kvalita a samozrejme použitá múka. Či už v recepte alebo na samotné prikrmovanie
Ako upiecť cibuľový chlieb? Tento chlebík sme si robili na mojom druhom “live” pečení na instagrame a facebooku. Ráno sme si zamiesili (ja ešte v
Veľmi chutné bagetky z prirodzene bezlepkových múk. Pridaním teffovej múky získate nutrične bohatý pokrm. Krásny tvar docielite vložením cesta do silikónovej formy od Tescomy.
Tip na rýchle žemličky bez kysnutia – bez droždia či kvásku. Hotové do 30 minút.
Príprava 5 minút, hotový do 30 minút. Bez kysnutia, z výborných surovín.
Na tento chlebík mi moja Tami povedala: “Mami, toto je ako naozajstný chlieb! Nie že by ten tvoj ražný nebol úžasný, ale tento je bieeely!