Bábovka s orechovou plnkou
REINDLING. Táto špecialita pôvodne pochádza z Korutánska a je plnená škoricou, hrozienkami a orieškami. Ide vlastne o voňavé kysnuté cesto bohato plnené rôznymi plnkami.
REINDLING. Táto špecialita pôvodne pochádza z Korutánska a je plnená škoricou, hrozienkami a orieškami. Ide vlastne o voňavé kysnuté cesto bohato plnené rôznymi plnkami.
Sú nielen anglickou veľkonočnou špecialitou. Jedávajú sa aj na Novom Zélende, v Kanade na Veľký piatok. Tak ako my pečieme vianočky a mazance, tak oni
Občas som si rada kúpila štólu. A tak som si tento rok spravila kváskovú, s kopou kandizovaného ovocia. Kto má rád marcipán, môže do nej
Veľmi radi chodievame do španielskej Andalúzie. Keďže rada ochutnávam nové jedlá, neodolala som typickému sladkému pečivu, ktoré je potreté masťou. A tu je moja kvásková verzia.
Ak máte radi kysnutý koláč ale máte po jeho zjedení rôzne zdravotné problémy, tak tento kváskový je pre vás to pravé.
Nielen na Veľkú noc. Hocikedy na nedeľné raňajky, s maslom a džemom. 🙂
Ak máte veľa kvásku v chladničke, skúste ho pridať do bublaniny. Ja som použila ryžový s použitím prirodzene bezlepkových múk do cesta. Ak máte ražný