Kvásková bublanina – ako ju upiecť? Ak máte veľa kvásku v chladničke, skúste ho pridať do bublaniny. Ja som použila ryžový s použitím prirodzene bezlepkových múk do cesta. Ak máte ražný či špaldový, kľudne použite ten.
Kvásková bublanina – recept:
- 100 g pohánkovej múky dmBio
- 30 g tapiokového škrobu
- 30 g strúhaného kokosu
- 2 lyžice materského kvásku
- 3 vajíčka
- 100 g trstinového cukru (kokosového cukru alebo brezového, majú nižší glykemický index)
- 1 vanilkový cukor (alebo vanilková esencia, pár kvapiek)
- 50 ml oleja
- 100 ml mandľového mlieka dmBio
- 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 2 lyžice celého modrého maku
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame. Vylejeme na plech (vymastený a vysypaný strúhaným kokosom), navrch položíme rôzne ovocie, v mojom prípade to boli slivky.
Pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch.
A ako vždy, keďže sme doma rôzne vyberaví, som spravila jednu polovicu s tvarohom a extra makovým posypom, druhá bola klasika podľa receptu, s makom nemletým vo vnútri. Hádajte, ktorú polovicu som skoro celú zjedla?