Zdravé pečenie

Kvásková bublanina –  ako ju upiecť? Ak máte veľa kvásku v chladničke, skúste ho pridať do bublaniny. Ja som použila ryžový  s použitím prirodzene bezlepkových múk do cesta. Ak máte ražný či špaldový, kľudne použite ten.

Kvásková bublanina

Kvásková bublanina – recept:

  • 100 g pohánkovej múky dmBio
  • 30 g tapiokového škrobu
  • 30 g strúhaného kokosu
  • 2 lyžice materského kvásku
  • 3 vajíčka
  • 100 g trstinového cukru (kokosového cukru alebo brezového, majú nižší glykemický index)
  • 1 vanilkový cukor (alebo vanilková esencia, pár kvapiek)
  • 50 ml oleja
  • 100 ml mandľového mlieka dmBio
  • 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 2 lyžice celého modrého maku

Postup:

Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame. Vylejeme na plech (vymastený a vysypaný strúhaným kokosom), navrch položíme rôzne ovocie, v mojom prípade to boli slivky.

Pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch.

A ako vždy, keďže sme doma rôzne vyberaví, som spravila jednu polovicu s tvarohom a extra makovým posypom, druhá bola klasika podľa receptu, s makom nemletým vo vnútri. Hádajte, ktorú polovicu som skoro celú zjedla?

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :