
Kardamómky
Kardamómky sú láska. Skúsite? Ak si nie ste istí, spravte plnku pol na pol so škoricovou ako to robím ja. Deti totiž kardamóm nemusia, ja
Kardamómky sú láska. Skúsite? Ak si nie ste istí, spravte plnku pol na pol so škoricovou ako to robím ja. Deti totiž kardamóm nemusia, ja
Pre milovníkov čedaru ako stvorené. Keď ho miluješ, nemáš čo riešiť. 🙂
Kvások si prikrmujem ražnou celozrnnou múkou od Penamu, takisto aj rozkvas.
Slovo brioška sa mi veľmi páči. Čo to vlastne je? Je to sladké pečivo pôvodom z Francúzska, podobné nášmu mazancu či vianočke. Pečie sa zo sladkého
Ako upiecť kakaový veľkonočný veniec? Milujem všetko makové. Tak aj pri tomto venci mi okamžite napadla táto plnka. 🙂 Ale tento raz som sa riadila
Maková mňamka. Vrháme sa na neho takmer hneď po upečení. Zmizne okamžite.
REINDLING. Táto špecialita pôvodne pochádza z Korutánska a je plnená škoricou, hrozienkami a orieškami. Ide vlastne o voňavé kysnuté cesto bohato plnené rôznymi plnkami. My
Ako upiecť kváskové “hot cross buns”? Sú nielen anglickou veľkonočnou špecialitou. Jedávajú sa aj na Novom Zélende, v Kanade na Veľký piatok. Tak ako my
Ako upiecť praclíky z kvásku? Mini praclíky z kvásku robila moja kamarátka už roky, vždy na Vianoce ale s droždím. Vždy sa stretli tri sestry
Občas som si rada kúpila štólu. A tak som si tento rok spravila kváskovú, s kopou kandizovaného ovocia. Kto má rád marcipán, môže do nej