Brioška
Slovo brioška sa mi veľmi páči. Čo to vlastne je? Je to sladké pečivo pôvodom z Francúzska, podobné nášmu mazancu či vianočke. Pečie sa zo sladkého
Slovo brioška sa mi veľmi páči. Čo to vlastne je? Je to sladké pečivo pôvodom z Francúzska, podobné nášmu mazancu či vianočke. Pečie sa zo sladkého
Takmer vôbec nerobím jablkové koláče. Ani neviem vlastne prečo. Asi preto, že mám najradšej jablko len tak surové. Ale každoročne na jeseň sledujem, ako snáď
Ak máte radi vôňu maku pri pečení, tieto linecké vás potešia. A ešte k tomu chutia zaujímavo a chrumkavo.
Maková mňamka. Vrháme sa na neho takmer hneď po upečení. Zmizne okamžite.
REINDLING. Táto špecialita pôvodne pochádza z Korutánska a je plnená škoricou, hrozienkami a orieškami. Ide vlastne o voňavé kysnuté cesto bohato plnené rôznymi plnkami.
Tip na rýchle žemličky bez kysnutia – bez droždia či kvásku. Hotové do 30 minút.
Zaujímavá chuť vďaka cesnaku. Ak nemáte medvedí cesnak, použite normálny a rôzne čerstvé bylinky.