Zdravé pečenie

Keď som videla krásnu formu od Potten and Pannen, hneď som si v nich predstavila tieto citrónové bábovičky. Spravila som minibábovky aj v tvare kuriatok.  

Sladené alternatívnym sladidlom – čakankovým sirupom. Je to z koreňa čakanky. Vyniká mimoriadne vysokým obsahom prospešnej vlákniny a glykemickým indexom menším ako 5.

Recept 6 ks menších báboviek

  • 150 g špaldovej hladkej múky
  • 50 g pomixovaných ovsených vločiek
  • 4 vajíčka (žĺtka a bielka zvlášť)
  • 2 čajové lyžičky  bezfosfátového prášku do pečiva
  • 160 g čakankového sirupu (ryžového alebo kokosového sirupu)
  • 1/2 čajovej lyžičky vanilkovej esencie
  • 1 dcl olivového oleja
  • 1 dcl vody
  • 2 polievkové lyžice celého maku
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica citrónovej kôry

Postup:

Žĺtka si vymiešame so sladidlom do peny, pridáme esenciu, olej, vodu a citrónovú šťavu. Do múky zamiešame prášok do pečiva, pridáme mak a citrónovú kôru a primiešame k žĺtkovej zmesi. Nakoniec jemne primiešame do tuha vyšľahané bielka so štipkou soli. 

Pečieme zhruba 35 minút pri teplote 180 stupňov. 

Tip: najprv si vyšľahajte bielka a potom tými istými metličkami môžete vyšľahať žĺtka. Ušetríte jedno umývanie i čas. 🙂

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :