Zdravé pečenie

Ako upiecť linecké s bielym makom?

Linecké s bielym makom

Že ste nikdy nepočuli o bielom maku? Stojí určite za vyskúšanie. Nájdete ho na eshope  Královstvo maku

Recept na 18-20 ks

Cesto:

120 g špaldovej bielej hladkej múky

50 g nemletého bieleho maku

40 g pomletého kokosového alebo trstinového cukru (kokosový má nižší glykemický index)

50 g masla

štipka vanilkovej esencie

1 žĺtko (alebo celé vajíčko – vtedy už nedávajte vodu)

3 lyžice studenej vody

Linecké s bielym makom – Postup:

Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu v chlade. Vyvaľkáme natenko, vykrajujeme kolieska a pečieme na 180tich stupňoch asi 10 minút. Pozor, každá rúra pečie inak. Radšej pozerajte, aby vám neprihoreli.

Nechajte dobre vychladnúť na plechu.  Neskôr potierame nejakým skvelým džemom, najviac sa mi hodí nejaký kyselkavý, ríbezľový alebo černicový a spájame vždy plné koliesko s vykrojeným.

Foto: Denisa Potičná

Styling: Zuzana Haláková

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :