Ďalšia z mnohých variánt na linecké pečivko. Už ich tu mám viac druhov, skúste napr. bezlepkové kolieska s orechovou penou, makadámové, rôzne bezlepkové linecké, linecké z detstva.
Recept:
100 g špaldovej celozrnnej múky
50 g pohánkovej múky
50 g kokosovej múky
60 g trstinového cukru
1 vanillkový cukor
80 g masla
1 žĺtko
lyžica citrónovej šťavy
Suroviny zmiešame a cesto necháme odležať aspoň hodinu v chlade.
Vyvaľkáme na tak tenko, ako sa nám dá alebo ako máme radi a vykrajujeme tvary a pečieme cca 10 minút na 180tich stupňoch. Po vychladnutí zlepujeme obľúbeným džemom. Ja zvyknem používať mrazené ovocie mixnuté s chia semienkami. Ale takýto “džem” používam len tesne pred vianocami, alebo zlepujem vždy aktuálne čerstvé.
Foto: Denisa Potičná, Food styling: Zuzana Haláková