Zdravé pečenie

Ďalšia z mnohých variánt na linecké pečivko. Už ich tu mám viac druhov, skúste napr. bezlepkové kolieska s orechovou penou, makadámové, rôzne bezlepkové linecké, linecké z detstva.

Recept:

100 g špaldovej celozrnnej múky

50 g pohánkovej múky

50 g kokosovej múky

60 g trstinového cukru

1 vanillkový cukor

80 g masla

1 žĺtko

lyžica citrónovej šťavy

 

Suroviny zmiešame a cesto necháme odležať aspoň hodinu v chlade.

Vyvaľkáme na tak tenko, ako sa nám dá alebo ako máme radi a vykrajujeme tvary a pečieme cca 10 minút na 180tich stupňoch. Po vychladnutí zlepujeme obľúbeným džemom. Ja zvyknem používať mrazené ovocie mixnuté s chia semienkami. Ale takýto “džem” používam len tesne pred vianocami, alebo zlepujem vždy aktuálne čerstvé.

Foto: Denisa Potičná, Food styling: Zuzana Haláková

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :