Zdravé pečenie

Bezlepkové pečivo je viac krehké, tak nechajte ich najprv dobre vychladnúť, kým ich budete dávať z plechu preč. Neskôr zlepujte nejakým kvalitným džemom – najlepšie bez cukru – ja som použila marhuľový alebo si môžete aj doma vytvoriť svoj vlastný – s chia semienkom. Rozmixujte ovocie, napr. aj mrazené, nejaké sladidlo, napr. môžete použiť aj niečo z tzv. „superfoods“ – lucuma alebo maca  a chia semienka použijete na to, aby rozmixovaná zmes sa stala gelovitá. Ak nemáte „superfoods“, tak použite ďatľový sirup alebo pomixované sušené ovocie.

DSC03711

Ak nemôžete použiť vajíčko, tento recept je práve pre vás.

Recept:
 

140 g tapiokovej múky   

80 g cirokovej hladkej múky

60 g makadámovej múky (ak nemáte, môžete použiť aj mandľovú)

1 lyžička ľanovej múky, alebo pomleté ľanové semienko

70 g sladidla – brezový cukor alebo cukor z kokosových kvetov

140 g masla alebo ghee

Suroviny zmiešame, spracujeme do cesta, ktoré odložíme aspoň na hodinu do chladu. Neskôr z neho vykrajujeme tvary. Hrúbka cesta, ako sa vám podarí. S týmto bezlepkových cestom sa pracuje ok, ak pridáte vajíčko, tak ešte lepšie a nebudú koláčiky tak veľmi krehké. Mňa ale na bezlepkovom pečive baví práve táto krehkosť.

Pečieme asi 10 minút na 180tich stupňoch, tiež môžeme dlhšie, ak chceme mať chrumkavé kúsky.

 

 
 
 
 
Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :