Zdravé pečenie

Možno trošku zložitejší koláčik v tom zmysle,že si treba spraviť linecké cesto a bielkové cesto ale potom vás výsledok očarí. Chutilo každému, kto ochutnal. Hlavne som bola happy, že bezlepkové cesto vyšlo na prvý raz, dobre sa s ním robilo a výsledná chuť je super.

Recept na linecké:

50 g cirokovej múky

50 g tapiokového škrobu

50 g pšenovej múky

80 g masla

30 g pomletého trstinového cukru (v kávovom mlynčeku)

1 vajíčko

Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Pripravíme si zatiaľ orieškové cesto.

Bielkovo-orieškové cesto

2 bielka, 100 g pomletých vlašských orechov, 40 g cukru

Bielka vyšľaháme do peny, pridáme orechy, cukor a naplníme touto zmesou plniaci sáčok.

Z cesta vykrajujem tvary, kladieme na papier na pečenie, na každý tvar dáme do stredu lyžičku marhuľového alebo ríbezľového džemu a okolo natlačíme orieškové cesto.

Pečieme asi 15 minút na 170 stupňov, záleží od typu rúry, kým nechytia peknú farbu.

 

Foto: Denisa Potičná, Foodstyling: Zuzana Haláková

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :