Zdravé pečenie

Workshop kváskovania ako teambuilding je úžasná možnosť pre pracovné kolektívy.

Nemusíte sa zúčastniť jedného z mojich kurzov iba individuálne, môžem prísť za vami do firmy. Či už ako súčasť firemného dňa zdravia alebo ako teambuilding.

Workshop ako teambuilding

Ako to prebieha?

Záleží od dohody, môže to byť vo forme samotného kurzu a to takého, ako si dohodneme alebo formou prednášky.

Kurz trvá zhruba 3 hodiny, prednáška do 1,5 hodiny. Je to možné aj online.

Čo k tomu potrebujem? Vôbec to nemusí byť kuchyňa, nepotrebujem ani rúru, všetko potrebné si prinesiem. Postačí miestnosť so stolami a stoličkami, účastníci väčšinou sedia, ja stojím, ukazujem, rozprávam… 🙂

Kurz Vám napasujem podľa Vašich predstáv.  Zamestnanec dostáva po kurze kvások, prípadne ošatku a už nič mu nebráni v pečení doma. Na kurze si každý pripraví svoj vlastný bochník, ktorý si odnáša v ošatke domov na upečenie. Samozrejmosťou je ochutnávka upečeného, tiež ukážka, ako taký správne upečený chlieb vyzerá.

Workshop ako teambuilding

Pri prednáške ochutnáme tiež, aj si ukážeme upečenie chlebíka, zúčastnení dostávajú dobre fungujúci kvások, sami si chlebík nepripravujú. Na mieste je možné si zakúpiť moje knižky ako aj ostatné veci na kváskovanie.

Workshop ako teambuilding

Pre viac info ma neváhajte kontaktovať na lenka@zdravepecenie.sk.

 

Workshop kváskovania Workshop kváskovania

 

Prečo sa do kváskovania oplatí pustiť?

1. Zdravšie trávenie

Kvások predtrávi lepok a rozkladá antinutričné látky ako kyselinu fytovú. To znamená, že kváskový chlieb je pre mnohých ľudí lepšie stráviteľný a telu sprístupňuje viac minerálov z múky.

2. Nižší glykemický index

Kváskový chlieb zvyšuje hladinu cukru v krvi pomalšie než bežné biele pečivo. To je skvelá správa pre ľudí, ktorí sa snažia udržiavať stabilnú energiu počas dňa.

3. Dlhšia trvanlivosť bez chémie

Kváskový chlieb vydrží čerstvý niekoľko dní bez potreby pridávať konzervanty. A aj keď trošku zoschne, stále sa dá využiť – napríklad do francúzskeho toastu alebo ako strúhanka.

4. Spomalenie a rituál

Kváskovanie je ako terapia. Učí nás trpezlivosti, vnímavosti a starostlivosti. Kvások sa stáva tak trochu domácim miláčikom – cíti, keď máš stres, zmenu múky alebo teploty v kuchyni. A odmení sa ti voňavým chlebom.

Ak sa vám páči recept, poteším sa zdieľaniu
Mohlo by sa vám páčiť :
Poštovné zdarma pri nákupe nad 80.00