Možno trošku zložitejší koláčik v tom zmysle,že si treba spraviť linecké cesto a bielkové cesto ale potom vás výsledok očarí. Chutilo každému, kto ochutnal. Hlavne som bola happy, že bezlepkové cesto vyšlo na prvý raz, dobre sa s ním robilo a výsledná chuť je super.
Recept na linecké:
50 g cirokovej múky
50 g tapiokového škrobu
50 g pšenovej múky
80 g masla
30 g pomletého trstinového cukru (v kávovom mlynčeku)
1 vajíčko
Zo surovín vypracujeme cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladničky. Pripravíme si zatiaľ orieškové cesto.
Bielkovo-orieškové cesto
2 bielka, 100 g pomletých vlašských orechov, 40 g cukru
Bielka vyšľaháme do peny, pridáme orechy, cukor a naplníme touto zmesou plniaci sáčok.
Z cesta vykrajujem tvary, kladieme na papier na pečenie, na každý tvar dáme do stredu lyžičku marhuľového alebo ríbezľového džemu a okolo natlačíme orieškové cesto.
Pečieme asi 15 minút na 170 stupňov, záleží od typu rúry, kým nechytia peknú farbu.
Foto: Denisa Potičná, Foodstyling: Zuzana Haláková