Špaldový celozrnný tvarohový koláč s marhuľami, sladený xylitolom.
Tvarohový koláč s marhuľami – cesto:
200 g špaldovej celozrnnej múky
60 g xylitolu – brezový cukor
1 “šťastné” vajíčko
90 g masla
1 lyžica studenej vody
Tvarohová plnka
500 g tvarohu
80 g xylitolu
1 vanilkový cukor
1 sáčok vanilkového pudingu
2 vajíčka – bielka vyšľahať zvlášť
nastrúhaná kôra z polky bio citrónu
350 g marhúľ
Mrvenička
mix celozrnnej špaldovej múky a mletých mandlí
sladidlo, maslo – od oka
Všetky suroviny na cesto som rukami spracovala a dala na chvíľu do chladničky. Potom som z neho spravila kruh vo veľkosti formy – 24 až 26 cm, na cesto dala plnku – suroviny na plnku som zmiešala a nakoniec jemne primiešala sneh z bielkov. Na krémovú vrstvu som pokládla marhule a posypala mrveničkou. Piekla som približne 35 minút na 180 stupňoch.