V sezóne medvedieho cesnaku neviem, čo skôr s ním. Najradšej ho mám na maslovom chlebe alebo v šalátoch, ale často ho pridávam do kváskových chlebov alebo do takejto rýchlej tvarohovej dobroty. Cesto je totiž bez kysnutia.
Ak chcete, aby boli lepšie stráviteľné, pridajte lyžicu kvásku do cesta a nechajte odležať cez noc.
Recept:
200 g celozrnnej špaldovej múky
1 tvaroh
4 g soli
2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
120 ml kvalitného oleja
hrsť medvedieho cesnaku, nakrájaného na kúsky
Suroviny dobre zmiešame, vyvaľkáme na pomúčenej ploche do obdĺžnika, nakrájame trojuholníky a od širšej časti zrolujeme do rožteka. Zvyknem dávať cesnak do polovice cesta, keby mal niekto chuť na rožteky bez.
Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút do zlatova.
Foto: Denisa Potičná, styling: Zuzana Haláková