Zdravé pečenie

V sezóne medvedieho cesnaku neviem, čo skôr s ním. Najradšej ho mám na maslovom chlebe alebo v šalátoch, ale často ho pridávam do kváskových chlebov alebo do takejto rýchlej tvarohovej dobroty. Cesto je totiž bez kysnutia.

Ak chcete, aby boli lepšie stráviteľné, pridajte lyžicu kvásku do cesta a nechajte odležať cez noc.

Recept:

200 g celozrnnej špaldovej múky

1 tvaroh

4 g soli

2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

120 ml kvalitného oleja

hrsť medvedieho cesnaku, nakrájaného na kúsky

 

Suroviny dobre zmiešame, vyvaľkáme na pomúčenej ploche do obdĺžnika, nakrájame trojuholníky a od širšej časti zrolujeme do rožteka. Zvyknem dávať cesnak do polovice cesta, keby mal niekto chuť na rožteky bez.

Pečieme na 180 stupňov cca 20 minút do zlatova.

 

Foto: Denisa Potičná, styling: Zuzana Haláková

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :