Keď mám doma tvaroh a neviem čo s ním, vždy mi napadne táto bábovka. Krupicu obmieňam podľa stravníkov. Už som skúšala aj z pohánkovej či pšenovej.
Recept:
3 vajíčka
150 g sladidla (trstinový, kokosový cukor alebo ďatľový sirup)
60 ml oleja
100 g krupice (špaldovej celozrnnej, pohánkovej alebo mix s obyčajnou)
250 g tvarohu
50 g čoko kúskov
1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
štipka soli, pol lyžičky vanilkovej esencie
Postup:
Najprv vyšľaháme bielka so štipkou soli. Potom s tými istými metličkami :-)) (nemusíme umývať) vyšľaháme žĺtka so sladidlom do peny, pridáme ostatné suroviny a cesto vylejeme do dobre vymastnej formy a vysypanej krupicou.
Pečieme pri teplote asi 180 stupňov po dobu 45 minút.
Foto: Denisa Potičná, styling: Zuzana Haláková, forma od Potten&Pannen