Zdravé pečenie

Keď mám doma tvaroh a neviem čo s ním, vždy mi napadne táto bábovka. Krupicu obmieňam podľa stravníkov. Už som skúšala aj z pohánkovej či pšenovej.

Recept:

3 vajíčka

150 g sladidla (trstinový, kokosový cukor alebo ďatľový sirup)

60 ml oleja

100 g krupice (špaldovej celozrnnej, pohánkovej alebo mix s obyčajnou)
250 g tvarohu

50 g čoko kúskov

1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva

štipka soli, pol lyžičky vanilkovej esencie

Postup:

Najprv vyšľaháme bielka so štipkou soli.  Potom s tými istými metličkami  :-))  (nemusíme umývať) vyšľaháme žĺtka so sladidlom  do peny, pridáme ostatné suroviny a cesto vylejeme do dobre vymastnej formy a vysypanej krupicou.

Pečieme pri teplote asi 180 stupňov po dobu 45 minút.

Foto: Denisa Potičná, styling: Zuzana Haláková, forma od Potten&Pannen

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :