Môj manžel miluje bábovku, klasickú. Ktorá mne až tak veľmi nejde. 🙂 vždy vymýšľam čosi, podľa jeho slov. A tak ani táto ho neoslovila, ale dávam sem recept, pretože mojim deťom veľmi chutila. Aj návšteve. Krásna forma na bábovku je od Potten&Pannen . Išla super vyklopiť, čoho som sa obávala kvôli množstvu “záhybov”.
Rada pečiem s tvarohom alebo ricottou, dodávajú cestu super vláčnosť.
Recept:
- 120 g masla
- 120 g kokosového cukru
- škoricový cukor
- 1 lyžička perníkového korenia
- 3 vajíčka
- kôru a šťavu z jedného pomaranča
- 250 g mäkkého tvarohu
- troška soli
- 180 g špaldovej celozrnnej krupice (alebo aj obyčajnej, v prípade bezlepkového receptu je super z pšenovej krupice)
- 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
Rúru predohrejeme na 180 stupňov .V mixéri vyšľahajte žĺtka s cukrom, neskôr pridajte maslo, pomarančovú kôru a šťavu a chvíľu šľahajte. Pridajte tvaroh. Bielka vyšľahajte so škoricovým cukrom do hustého snehu. Do tvarohovej zmesi primiešajte krupicu s práškom do pečiva a so soľou. Vmiešajte zľahka vyšľahaný sneh.
Formu vymažeme maslom, vysypeme krupicou (bábovka pekne chrumká, ak by ste to nechceli, tak zvoľte múku alebo strúhaný kokos) a naplníme cestom.
Pečieme asi 45 minút. Po vychladnutí vyklopíme z formy a pocukrujeme alebo polejeme horkou čokoládou.