Zdravé pečenie

Jablko Bezlepkový jablkový pie s feniklovo-jablkovou plnkou

Nedávno som bola na úžasnej viacchodovej večeri v hoteli Albrecht, kde hostili výborní Jaroslav Židek a švédsky šéfkuchár Paul Svensson. Bolo to naozaj zážitkové.

Samozrejme, že ma zaujali dezerty – jedným z nich bola jablková pizza s feniklom. Odvtedy som nemyslela na nič iné, len to doma vyskúšať. Koláč bol fajn, ale ich bol delikátny, raz darmo – dvaja skvelí šéfkuchári.

 

Cesto je moje obľúbené na slivkový pie, iba bezlepkové:

190 g bezlepkovej múky – ja som použila mix tapiokovej, teffovej po 70 g a 50 g cirokovej . Sú to prirodzene bezlepkové múky – v poslednej dobe moje obľúbené múky.

Prečo napr. tapiok: http://www.kolacebezprace.sk/zaujimave-citanie/tapiok-tapiokova-muka/

90 g masla, 1 vajíčko, trošku studenej vody, 2 lyžičky sladidla – cukor z kokosových kvetov, xylitol alebo trstinový cukor

Všetky suroviny som dobre zmiešala a cesto uložila do chladničky aspoň na hodinu. Zatiaľ som si polovicu stredného feniklu sparila spolu s 2 jablkami, pomixovala a osladila, ocitrónovala podľa chuti. Ja som použila datľový sirup.

Z cesta som si vyvaľkala väčší kruh, v tomto prípade dva menšie, lebo je viac okrajov… 🙂 preniesla na plech s papierom na pečenie. Na cesto som navrstvila feniklovo-jablkovú plnku, na ňu položila nakrájané jablká na mesiačiky a posypala jemne škoricou. Okraje koláča som opatrne preložila cez jablká, potrela vodou a posypala asi lyžicou cukru – chutí mi navrchu týchto okrajov trstinový alebo cukor z kokosových kvetov. Piekla som asi 35 minút na 180tich stupňoch.

apple pie

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :