Zdravé pečenie

Ako upiecť čokoládové brownie s malinami? Ak máte chuť na niečo naozaj čokoládové, ste na správnom mieste. Kombinácia čokolády a malín nemôže nikdy sklamať.

Moje deti milujú čokoládu. Najmä Tami túžila po brownie, ktoré pečiem väčšinou s cviklou.  Ale tento raz chcela, aby som upiekla len také extra čokoládové a bez orechov.Ja ich v recepte uvádzam, pretože ich mám rada a zvyknem dávať 3 lyžice do jednej časti koláča. (nepostrúhané, také v celku alebo len preseknuté na hrubo)

Čokoládové brownie s malinami – recept:

200 g kvalitnej čokolády

100 g masla

3 vajíčka

110 g trstinového cukru Muscovado (vyrába sa z trstinovej šťavy bez pomoci chemických látok, je tmavší vďaka vyššiemu obsahu melasy, nie je dofarbovaný. Je vhodný najmä do čokoládového cesta a perníkov.)

30 g kakaa

štipka soli

80 g pomletých lieskovcov (snažím sa použiť čo najčastejšie bezškrobovú múku, ak nemáte lieskovce, môžu to byť pomleté mandle alebo  šáchorová múka ( z pozemných mandlí), múka zo slnečnicových semienok a pod.)

50 g nalámanej čokolády

3 až 5  lyžíc vlašských alebo pekanových orechov

120 g čerstvých alebo mrazených malín

 Postup prípravy:

Nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom.  Vyhrejeme si rúru na 180 stupňov. Vyšľaháme si vajíčka s cukrom, primiešame čokoládovú zmes, pridáme kakao, lieskovce, soľ.  Zamiešame orechy, kúsky čokolády a maliny.  Cesto vylejeme do okrúhlej formy (24cm) vyloženej papierom na pečenie.

Pečieme asi 25 až 30 minút na 180tich stupňoch. Brownie by nemalo byť vysušené.

Čokoládové brownie s malinami

Ak chcete skúsiť niečo iné, rovnako dobre čokoládové, tu je môj čoko cheesecake.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :