Ako upiecť gaštanový cheesecake s čokoládou?
100 g bezlepkových keksíkov alebo nejakých domácich keksíkov ,
50 g pomixovaných celých mandlí
2 lyžice kakaa ,
40 g masla alebo rastlinného tuku Alsan alebo kokosového tuku
Gaštanový cheesecake s čokoládou – náplň:
250 g varených gaštanov (predávajú už olúpané, uvarené vákuovo balené) pomixovaných na múku,
500 g krémového tvarohu,
100 g horkej čokolády alebo nutelly (ja som mala takú tú zdravšiu horkú verziu z Bioshopu a potrebovala som ju minúť,
1 vajíčko,
100 g sladidla (napr. kokosový cukor)
3 – 4 lyžice rumu, alebo podľa chuti 🙂
Do okrúhlej formy na papier na pečenie dáme podrtenú keksíkovú zmes s mandľami, pekne uhladíme na korpus a necháme chvíľu v chlade, kým si pripravíme zmes na cheesecake.
Vyššie uvedené suroviny na plnku dobre zmixujeme ponorným mixérom, vylejeme na korpus a pečieme asi 45 minút na 200 stupňoch. Pri pečení cheesecakes zvyknem mať vždy v rúre aj spodný plech s vodou, ktorý udržuje vlhkosť, ktorú pri pečení cheesecakes potrebujeme. Po upečení som ho ešte necháme ešte aspoň hodinu v zatvorenej vypnutej rúre.
Po dôkladnom vychladnutí ozdobíme roztopenou čokoládou. Ak by Vám bolo málo gaštanov, môžeme navrch dať vyšľahanú šľahačku s gaštanmi a sladidlom alebo už hotovým gaštanovým pyré.
Ďaľší gaštanový recept bez múky nájdete tu: