Tento cheesecake je jednoducho klasika. Veľa čokolády. Najlepší je s neosladenou šľahačkou.
Korpus:
150 g sušienok celozrnných alebo bezlepkových , 40 g masla, 1 lyžica kakaa. Cesto natlačím do formy 24 cm a dáme do chladničky.
Náplň:
70 g sladidla – xylitol (nízkoglykemické sladidlo)
1 vajíčko
500 g mascarpone
1 lyžička kukuričného škrobu
200 g kvalitnej čokolády aspoň 70 %
1 lyžička kakaa rozmiešaná v troške vody
Všetky suroviny rozmixujeme ponorným mixérom, pridám k tomu rozpustenú čokoládu, tiež zmixujeme a vylejeme na korpus. Na korpus dávam často aj maliny mrazené alebo lesné ovocie a až potom dám tú zmes. Je to dobrý kontrast sladko-kyslej chuti.
Pečieme asi 45 minút. Dlhšie chladne, najlepšie cez noc, zvyknem ho piecť večer, ráno ho potriem čokoládou, ozdobím ovocím alebo môžeme zvoliť obmenu – vyšľahanú neosladenú šľahačku a posypať jemne kakaom .
Ak ste fanúšikom maku tak ako ja, určite Vás zaujme kombinácia čokoládového cheesecake s makom.