Perníková chuť a čokoláda: zaujímavá kombinácia
Koláč robievam najčastejšie do odnímateľnej formy veľkosti asi 24 cm.
Korpus:
150 g kvalitných celozrnných alebo bezlepkových keksíkov
40 g masla
2 lyžice tmavého kakaa
Náplň:
250 g mascarpone,
syr Philadelphia – 1 balenie
250 ml tekvicového pyré – tekvicové pyré môžete si sami urobiť buď, že dáte piecť tekvicu na plech a potom pomixujete a dáte zamraziť do zásoby alebo kľudne, ak máte mrazenú tekvicu alebo aj čerstvú
1 vajíčko
100 g sladidla – xylitolu alebo cukru z kokosových kvetov
1 lyžica škrobu
Pol lyžičky perníkového korenia
100 g kvalitnej horkej čokolády – aspoň 70 %
Keksíky si podrtíme a spojíme s maslom a kakaom. Získanou zmesou vyložíme formu a dáme na chvíľu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmixujeme všetky suroviny, okrem čokolády. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k nej hrnček tekvicovej zmesi. Zvyšok tekvicovej zmesi vylejeme na vychladený korpus. Potom lyžicou kladieme navrch kôpky čokoládovej hmoty.
Pečieme cca 45 až 50 minút na 180tich stupňoch.