Zdravé pečenie

Maková roláda s citrónovou plnkou – ako ju upiecť?

Maková roláda s citrónovou plnkou

Maková roláda s citrónovou plnkou je netradičný vianočný dezert. Mala som veľa bielkov, tak som spravila roládu. Spojila som to s mojim milovaným makom. Preto fotka so svetielkami. Inak je to skvelý dezertík na hocikedy. 🙂

Cesto:

  • 5 bielkov
  • 80 g cukru
  • 100 g ryžovej múky
  • 50 g mletého maku
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • štipka soli

Plnka:

  • 500 g tvarohu
  • 1 lyžica cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • šťava a kôra z jedného citróna

Postup:

    1. Bielka vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor, soľ. Primiešame múku s práškom do pečiva a makom.
    2.Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatova asi 12-15 minút. Pozor, nesmie byť vysušené, aby nám išlo stočiť.
    3.Upečené cesto ihneď stiahneme z plechu, ostránime papier na pečenie a spolu s mokrou utierkou ho zrolujeme. Necháme vychladnúť.
    4. Naplníme krémom a znovu zrolujeme. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny a až potom krájame.

 

Tip: na cesto môžete natrieť napr. aj slivkový lekvár alebo makovú plnku a na to až tvarohovú plnku.

Foto: Denisa Potičná

Styling: Zuzana Haláková

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :