Zdravé pečenie

Cez víkend u nás kraľovala rýchla maková bublanina bez múky. S ríbezľami bola nenormálna. Deti sa do nej pustili, ako keby nikdy v živote nejedli. Dokonca aj dcéra, ktorá sa doteraz maku vyhýbala. Chceli by ste recept? Nech sa páči. 🙂

 

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=OaX6lP7Kkxw” /]

  

Na prípravu makovej bublaniny bez múky potrebujeme:

  • 4 vajíčka
  • 80 g kokosového cukru
  • 240 g pomletého maku
  • 1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
  • 200 g bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • štipka soli
  • 150 g ríbezlí

Postup prípravy:

Žĺtka oddelíme od bielok a vyšľaháme ich s kokosovým cukrom do peny. Potom pridáme zomletý mak, bezfosfátový prášok do pečiva, štipku soli a biely jogurt (prípadne kyslú smotanu). Ak v chladničke nájdete iba 150 g jogurtu, katastrofa vôbec nehrozí. Stačí, ak bublanina bude obsahovať 150 až 200 g mliečnej zložky.

 
Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne zapracujeme do zmesi. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme si predtým vymastili a vysypali kokosovou múčkou. Na vrch naukladáme čierne alebo červené ríbezle. Čo máte po ruke.  🙂
 
Bublaninu pečieme približne 30 minút pri teplote 180 stupňov.
 
Maková bublanina bez múky a tuku je ideálna na leto. Najmä, ak je vylepšená kyslastou chuťou ríbezlí, ktoré vás príjemne osviežia.

 Foto: Denisa Potičná
 
 
 
 
Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :