Receptov je viac – ja som zvolila na korpus vopred namočené:
- mandle – 1 pohár,
- pol pohára namočených ďatlí,
- pol pohára strúhaného kokosu,
- 3 lyžice kakaa.
Všetko som spracovala na lepivú hmotu a dala do cca 16 cm formy.
Na krém:
- strúhaný kokos, ja som dala 2 poháre
- 1 pohár vopred namočených kešu orechov,
- 3- 4 lyžice javorového sirupu– alebo koľko chcete podľa chuti,
- 3 lyžice kokosovej smotany – na zvýraznenie chuti, ale nemusí byť,
- pol lyžičky vanilkového extraktu.
- Aby nám plnka držala, nesmieme zabudnúť na kokosový olej alebo kakaové maslo – pol pohára.
Na vrchnú čokoládovú polevu potrebujeme kokosový olej a kakao, tiež pol pohára a javorový sirup podľa chuti. Ale táto “čokoláda” zvykne byť tvrdšia pri krájaní, tak ja radšej pridávam buď banán, ďatle alebo kešu orechy. To, čo mám práve doma – nie však všetko naraz. Nech to neprekombinujeme. Koláčik mal dobrú odozvu, ale aj tak budem pokračovať v jeho vylepšovaní, kokos a čokoládu môžem veľa a často!
Zdravší tip! Karob
Kedysi som ho vôbec nemala rada, teraz mi veľmi chutí, ak Vám nechutil, dajte mu šancu viac krát, a pozor, je bledý a tmavý karob, aj v ich chuti je rozdiel.