Zdravé pečenie

Ak môžete zázvor v pečive, toto vám bude chutiť. Môžete ich plniť nugátom alebo pistáciovým krémom od Powerlogy alebo gaštanovým pyré zmiešaným so šľahačkou či kokosovou smotanou. Plniť treba takmer pred podávaním.

 

Recept:

150 g varených gaštanov pomixovaných

80 g masla

1/2 lyžičky prášku do pečiva

80 g pohánkovej múky

30 g tapioku (alebo normálneho škrobu)

1 lyžica citrónovej kôry

2 lyžice kokosového mlieka

1 vajíčko

zázvor nastrúhaný a z neho voda (cca 15 g)

 

Postup:

Maslo vyšľaháme s cukrom  a citrónovou kôrou do peny. Vmiešame do nej gaštanové pyré, šťavu zo zázvoru (ostrúhaný zázvor vymačkáme), vajíčko a postupne primiešame múku a kypriaci prášok. Hotové cesto si dáme do cukrárskeho sáčku a na plech s papierom na pečenie striekame malé bochníčky o veľkosti asi 2 cm. Pečieme asi na 160 stupňoch 10 minút.

Plnka:

Plniť môžeme nugátom alebo pistáciovým krémom od Powerlogy alebo gaštanovým pyré zmiešaným s vyšľahanou šľahačkou.(alebo kokosovým mliekom či smotanou)

Ozdobiť môžete kandizovaným zázvorom.

 

Foto: Denisa Potičná, FoodStyling: Zuzana Haláková

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :