Bublanina bez mlieka s marhuľami a s makom – ako ju pripraviť? Môj milovaný mak – tento raz nemletý – dáva bublanine ten správny šmrnc.
V lete je bublanina bez mlieka s marhuľami a s makom tým pravým orechovým. Najviac u nás milujeme tie s jahodami či marhuľami.
Tento koláčik vznikol veľmi rýchlo, spontánne a výsledok prekvapil. Vôbec nie suchá, pekne narástla, dokonca chutila aj mojej dcére, ktorej dosť často moje výtvory nepasujú! 🙂
Recept:
- 3 vajíčka
- 100 g trstinového cukru (kokosového cukru alebo brezového, majú nižší glykemický index)
- 1 vanilkový cukor (alebo vanilková esencia, pár kvapiek)
- 2 lyžičky škoricového cukru
- 50 ml oleja
- 100 ml mandľového mlieka dmBio
- 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 70 g pohánkovej múky dmBio
- 60 g cirokovej múky (môžete nahradiť napr. pšenovou ale dajte 80g)
- 60 g tapiokového škrobu
- 30 g strúhaného kokosu
- 2 lyžice celého modrého maku
Postup:
Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme ostatné suroviny, dobre premiešame. Vylejeme na plech (vymastený a vysypaný strúhaným kokosom), navrch položíme polky marhúľ rezom hore. Každú marhuľu posypeme ešte škoricovým cukrom.
Pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch.