Zdravé pečenie

V období cukiny som skúšala rôzne koláče, raz som jej dala príliš a koláč bol mokrý alebo bol veľmi suchý. Pri tomto celozrnnom sa mi to jedného rána podarilo, našťastie som si zapísala suroviny. 🙂

Recept na formu 25×25 cm:

  • 2 vajíčka
  • 3 lyžice medu
  • 1 škoricový cukor
  • 2 lyžice studenej vody
  • 80 g špaldovej celozrnnej múky
  • 50 g ražnej celozrnnej múky
  • 130 g nastrúhanej cukiny (aj s prípadnou tekutinou)
  • 50 g rozpusteného masla
  • 3 lyžičky perníkového korenia
  • 2 lyžice tmavého kakaa
  • 2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • štipka soli
  • maslo a strúhaný kokos na vysypanie formy

Postup:

Vyšľaháme si bielka so štipkou soli do tuha, potom – nemusíte umývať metličky z mixéra 🙂 žĺtka s medom, cukrom a vodou.  Pridáme ostatné suroviny a nakoniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

Dáme do maslom vymastenej a strúhaným kokosom vysypanej  formy a pečieme na 180tich stupňoch asi 35 minút.

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :