Zdravé pečenie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Keď som minulý rok stíhala veľa piecť sladké, svojim známym a priateľom, tak tento cheesecake patril medzi top 3. Spolu so slivkovým pie a čokoládovým cheesecake.

Recept:

Korpus 

150 g celozrnných kvalitných keksov, 50 g masla, 2 lyžice kakaa.

Naplnila som dno tortovej formy a dala do chladničky, kým som si pripravila náplň.

Náplň:

500 g krémového tvarohu

1 vajíčko

100 g xylitolu (brezový cukor)

80 g nemletého maku, jemne opražený na suchej panvici

trošku od oka citrónovej kôry a šťavy

2 lyžičky škrobu

200 g pochúťkovej kyslej smotany, 2 ks vanilkový cukor

Suroviny na náplň som rýchlo zmixovala. Na korpus som dala odkôstkované višne a tvarohovú náplň. Piekla som na plechu s vodou približne 35 minút pri teplote 150 stupňov.

Po tomto čase som pridala ešte navrch 200 g pochúťkovej smotany zmiešanej s 2 vanilkovými cukrami a trochou nemletého maku a piekla asi 15 minút. Upečený cheesecake som nechala vo vypnutej rúre ešte aspoň hodinu. Po dôkladnom vychladnutí môžete cheesecake servírovať len taký čistý alebo napr. poliať višňami v ich šťave zahustenej agarom.

Foto: Denisa Potičná, styling: Zuzana Haláková

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :