Keď som minulý rok stíhala veľa piecť sladké, svojim známym a priateľom, tak tento cheesecake patril medzi top 3. Spolu so slivkovým pie a čokoládovým cheesecake.
Recept:
Korpus
150 g celozrnných kvalitných keksov, 50 g masla, 2 lyžice kakaa.
Naplnila som dno tortovej formy a dala do chladničky, kým som si pripravila náplň.
Náplň:
500 g krémového tvarohu
1 vajíčko
100 g xylitolu (brezový cukor)
80 g nemletého maku, jemne opražený na suchej panvici
trošku od oka citrónovej kôry a šťavy
2 lyžičky škrobu
200 g pochúťkovej kyslej smotany, 2 ks vanilkový cukor
Suroviny na náplň som rýchlo zmixovala. Na korpus som dala odkôstkované višne a tvarohovú náplň. Piekla som na plechu s vodou približne 35 minút pri teplote 150 stupňov.
Po tomto čase som pridala ešte navrch 200 g pochúťkovej smotany zmiešanej s 2 vanilkovými cukrami a trochou nemletého maku a piekla asi 15 minút. Upečený cheesecake som nechala vo vypnutej rúre ešte aspoň hodinu. Po dôkladnom vychladnutí môžete cheesecake servírovať len taký čistý alebo napr. poliať višňami v ich šťave zahustenej agarom.
Foto: Denisa Potičná, styling: Zuzana Haláková