Zdravé pečenie

Ako upiecť ríbezľový koláč s bielkovou perinou?

Sezónu ríbezlí mám veľmi rada. Vždy si veľa namrazím a potom len počas roka vyťahujem do koláčov alebo čokoládového pudingu. Kombinácia kyslých červených ríbezlí so sladkým krehkým cestom je mňamková.

Recept na formu veľkosti 24 cm:

  • 4 žĺtka
  • 80 g masla
  • 80 g cukru
  • Vanilková esencia
  • 70 g tapiokového škrobu
  • 50 g pomletých mandlí
  • 80 g pohánkovej múky

NÁPLŇ:

  • 4 bielka
  • 50 g cukru
  • 250 g červených ríbezlí

Ríbezľový koláč s bielkovou perinou – postup:

Žĺtka s cukrom si vymiešate do peny, zašľaháte maslo, pridáte ostatné suroviny. Vymiešané cesto dáte na polhodinu do chladničky.

Potom ho vyvaľkáte na veľkosť formy, pomocou valčeka ho preložíte a po bokoch formy pritlačíte. Ak by sa nedarilo, kľudne môžete po kúskoch natlačiť cesto rukami do formy. Poprepichujete vidličkou a necháte predpiecť.

Zatiaľ si spravíte snehovú náplň.  Z bielkov si vyšľaháte tuhý sneh, pridáte cukor a ešte chvíľku šľaháte.  Potom sneh rozdelíte na dve časti. Do jednej jemne zamiešate ríbezle, dáte na vychladnutý predpečený korpus a navrch zvyšný sneh. Pečiete, kým povrch nechytí peknú zlatú farbu.

180°C – predpečiete na 10-15 minút

150°C – pečiete 20-25 minút

Ríbezľový koláč s bielkovou perinou

Ak sa vám páči recept, poteším sa zdieľaniu
Mohlo by sa vám páčiť :
Poštovné zdarma pri nákupe nad 80.00