Ako upiecť crumble s jahodami a rebarborou?
Crumble – expresný koláč, vždy môže byť iný, záleží od použitého ovocia. Máj je sezóna rebarbory a jahôd, tak som nemohla naň zabudnúť.
Najlepšie je, že na crumble ani nemusí byť recept – môžete experimentovať, dá sa použiť rôzna múka, vločky, orechy, škorica, mak, sladidlo, to, čo máte práve po ruke.
Na spodok misy (môžete vymazať maslom) som dala rebarboru a jahody,(používam aj mrazené, len ich treba vopred vybrať z mraziaku a dať na sitko, aby dobre odtiekli), poliala trochou javorového sirupu, keďže som sa bála pri deťoch tej kyslosti rebarbory a zasypala posýpkou z bezlepkových ovsených vločiek, kokosovej múky,kokosového cukru a masla, vanilky. Navrch som ešte pridala mandľové lupienky. Všetko od oka. Najlepšie veeeľa!!
Piekla som asi 35-40 minút. Ešte takmer horúci sme ho hneď aj zjedli.
Ak nechcete robiť od oka :-), približné množstvá sú tu :
2 rebarbory, 300 g jahôd
1 menší hrnček bezlepkových ovsených vločiek
1 menší hrnček kokosovej múky
60 – 80 g masla
4 lyžice kokosového cukru
Suroviny na posýpku dobre zmiešame a zasypeme nakrájané ovocie. Navrch môžeme dať ešte plátky mandlí alebo celý nepomletý mak.
Crumble s jahodami a rebarborou je úžasne šťavnatý a svieži koláč.
Foto: Denisa Potičná, Styling: Zuzana Haláková