Zdravé pečenie

 

 

S ricottou a rôznym drobným ovocím, sladený javorovým alebo ryžovým sirupom.

Ak máte možnosť kúpiť ricottu, voľte radšej túto možnosť ako tvaroh – ricotta je syrovátkový syr.  Koláč bude krehkejší, jemnejší a zdravší. Syrovátka je totiž lepšie stráviteľná forma bielkovín.

Z ovocia sa hodí rôzne drobné ovocie – maliny, černice, čučoriedky, ak máte veľa na záhrade, nešetrite. Dobrý je aj s pridanými marhuľami.

Recept:

50 g špaldovej celozrnnej krupice dmBio /môže byť aj pšenová krupica, vtedy budeme mať výborný bezlepkový koláčik/

50 g kukuričnej instantnej polenty dmBio

2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

1 lyžička pravej vanilky

1 ricotta alebo tvaroh

60 g masla alebo rastlinného tuku Alsan

1 veľké “šťastné” vajíčko 🙂

70 až 100 ml sirupu – podľa chuti a podľa kyslosti použitého ovocia

2 lyžice citrónovej šťavy

ovocie – asi 300 až 350 g

Všetky suroviny okrem ovocia dám do misy a vyšľahám ručným šľahačom. Potom zľahka pridám ovocie.Tortovú formu 22 cm alebo menší plech vymastím maslom a vysypem kokosovou múčkou, nalejem cesto a pečieme asi 30 minút na 180 stupňoch. Ak by ste chceli vyšší koláčik, odporúčam formu menšiu, cca 16 cm.

 

Foto: Lucia Ho-Chí, styling: Zuzana Haláková

 

 

 

Tagy :
Zdieľať :
Mohlo by sa vám páčiť :