Zdravé pečenie
  • O mne
  • Kurzy
  • Koláče
    • Vianočné
    • Bezlepkové
    • Bezlaktózové
    • Kysnuté
    • Špaldové
    • Sezónne
    • Nepečené, Raw
    • Muffiny
    • Cheesecakes
    • Slané
    • Vegánske
    • Veľkonočné
    • Iné
  • Chlieb, pečivo
  • Kvások
    • O kvásku
    • Recepty
      • Slané kváskové
      • Sladké kváskové
    • Kváskové kurzy
    • Kvásková mapa
  • Médiá
  • Referencie
  • Video
  • Blog
  • Shop
  • Kontakt

Zdravé pečenie

  • O mne
  • Kurzy
  • Koláče
    • Vianočné
    • Bezlepkové
    • Bezlaktózové
    • Kysnuté
    • Špaldové
    • Sezónne
    • Nepečené, Raw
    • Muffiny
    • Cheesecakes
    • Slané
    • Vegánske
    • Veľkonočné
    • Iné
  • Chlieb, pečivo
  • Kvások
    • O kvásku
    • Recepty
      • Slané kváskové
      • Sladké kváskové
    • Kváskové kurzy
    • Kvásková mapa
  • Médiá
  • Referencie
  • Video
  • Blog
  • Shop
  • Kontakt
BezlepkovéMuffiny

Čokoládové muffiny s plnkou z ricotty

Matymuffiny

Kedysi, keď boli deti menšie, piekla som muffiny veľmi často. Páčilo sa mi, že to je taká malá porcia koláčika a ešte v peknom košíčku. Teraz mi dorastá náš najmenší a ja som sa rozhodla, že budem piecť rôzne muffiny aspoň raz za dva týždne.  Nie už len stále čokoládové dokola. 🙂  Tieto s plnkou chutili najmä dospelákom, preto som prezieravo spravila pár kusov bez plnky.

Muffinyčokoricotta

muffinyčokoricotta2

Keď mám doma viacero bezlepkových múk, tak vždy miešam  viaceré z nich. Kvôli chuti či nutričnému zloženiu.

Na tieto muffiny  (12 kúskov) som použila:

80 g tapiokového škrobu

80 g kurakkanovej múky (Kurakkan je považovaný za jednu z najvýživnejších obilnín. Má nízky glykemický index, preto je vhodný pre diabetikov. Je bahatý na vápnik, železo.  Kurakkanová múka je bohatá na vlákninu, obsahuje veľa bielkovín.) Kurakkan je druh prosa, čiže ak nemáte, nahraďte ju viac známou pšenovou múkou.

40 g pohánkovej múky

40 g slnečnicovej múky

120 g čokolády na kúsky

2 lyžičky prášku do pečiva

2 vajíčka

80 g trstinového alebo brezového cukru

1 vanilkový cukor

300 ml acidka alebo kyslej smotany

80 ml rozpusteného masla alebo kvalitného oleja

Plnka:  Ricotta alebo jemný tvaroh a sladidlo podľa chuti, dosladzujem kokosovým cukrom alebo ryžovým sirupom, občas dochutím citrónovým cukrom ,kôrou z citrónu alebo kvapkou kvalitného esenciálneho oleja.

Suché suroviny zmiešam zvlášť, pridám rozmiešané vajíčka s acidkom a maslom, dobre premiešam a plním košíčky. Najprv lyžica cesta, lyžička plnky a na to cesto asi do 2/3 košíčkov.

citronovýcukor

muffinyčokoricota3

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Čokoládové muffiny s plnkou z ricotty was last modified: október 13th, 2016 by Lenka

Komentáre

komentárov

0
Facebook Twitter Google + Pinterest
predchádzajúci článok
Osie hniezda
nasledujúci článok
Škoricové muffiny

Možno by sa vám páčilo

Škoricové muffiny

Kokosová bublanina s jahodami a rebarborou

Čokosky

Tekvicové muffiny

Bezlepkový mazanec bez kysnutia

Gaštanový cheesecake s čokoládou

Cícerová bábovka

Zázvorové muffiny s hruškou

Bezlepkové perníky

Crumble s jahodami a rebarborou

Komentáre Cancel Reply

O mne

O mne

Newsletter

Najnovšie články

  • Makový koláč

  • Tvarohovo-makový mriežkový koláč

Odporúčam

Populárne články

  • Chlieb s čili a čedarom

  • Perníky

  • Slivkový pie

Sledujte ma na Facebooku

Facebook

Sledujte ma na facebooku

Facebook
  • Vera som mala ndhern narodeninov de Aj poasie bolo krsne
  • Mj obben ran kvskov chlieb Z dnenho kurzu Narezan pred
  • Krsneho Valentna!! Majte vea lsky nielen v tento de Sa
  • Bezlepkov vegnske makovky Kvskov z prirodzene bezlepkovch mk Najbliie peieme
  • Kvskovanie v Pieanoch U utorok 12februra prv veern kurz Mete
  • Pekn neskor piatkov veer prajem! Dme si Valentnsku SA o
  • Moja nov kniha SLADK Dnes zaal predpredaj vo vydavatestve noxisk
  • Mrkvov kol Upete mi ho niekto Aj tak mm dneok
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube

Zdravé pečenie


Hore
Súbory cookie nám pomáhajú poskytovať služby. Používaním našich služieb vyjadrujete súhlas s používaním súborov cookie.Súhlasím Čítať ďalej