Suroviny na cesto zmiešajte a vypracujte hladké cesto. Nechajte v chlade aspoň 30 minút, ja zvyknem robiť na večer a na druhý deň vykrajujem.
Tip: vykrajovátka ak umývate, treba dobre osušiť, nepoložiť len tak na odkvapkávač po umytí. Alebo neumývať, len poutierať papierovou servítkou, tá trošku tuku zabráni, aby hrdzaveli.
Cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 3-4 mm, vykrajujte plné tvary aj s vykrojeným stredom.
Vykrojené tvary dáme na plech.
Môj tip: plné tvary dajte na jeden plech, s vykrojeným stredom na druhý, pretože tie budú skôr upečené. A mohlo by sa vám stať, že budú trošku pripečené a už nebudú tak chutiť.
Pečieme na 180 stupňoch približne 10 minút. Po vychladnutí zlepujeme džemom a vrchnú časť môžeme pocukrovať alebo ozdobiť horkou čokoládou.