Zdravé pečenie

Cheesecake s tekvicovým pyré a čokoládou – perníková chuť a čokoláda: zaujímavá kombinácia.

Cheesecake s tekvicovým pyré a čokoládou

Koláč robievam najčastejšie do odnímateľnej formy veľkosti asi 24 cm.

Cheesecake s tekvicovým pyré a čokoládou – korpus:

150 g  kvalitných celozrnných alebo bezlepkových keksíkov

40 g masla

2 lyžice tmavého kakaa

Náplň:

250 g mascarpone,

syr Philadelphia – 1 balenie

250 ml tekvicového pyré – tekvicové pyré môžete si sami urobiť buď, že dáte piecť tekvicu na plech a potom pomixujete a dáte zamraziť do zásoby alebo kľudne, ak máte mrazenú tekvicu alebo aj čerstvú

1 vajíčko

100 g sladidla – xylitolu alebo cukru z kokosových kvetov

1 lyžica škrobu

Pol lyžičky perníkového korenia

100 g kvalitnej horkej čokolády – aspoň 70 %

Keksíky si podrtíme a spojíme s maslom a kakaom. Získanou zmesou vyložíme formu a dáme na chvíľu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Zmixujeme všetky suroviny, okrem čokolády. Čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli a pridáme k nej hrnček tekvicovej zmesi. Zvyšok tekvicovej zmesi vylejeme na vychladený korpus. Potom lyžicou kladieme navrch kôpky čokoládovej hmoty.

Pečieme cca 45 až 50 minút na 180tich stupňoch.

Ak sa vám páči recept, poteším sa zdieľaniu
Mohlo by sa vám páčiť :
Poštovné zdarma pri nákupe nad 80.00