Zdravé pečenie

Bublanina so skyrom

Náročnosť
1/5
Čas prípravy
cca 45 minút
Kategória
Iné
Ak chcete vláčnu šťavnatú bublaninu, tak táto so skyrom je naj. Stačia na ňu len dve vajíčka.

Ingrediencie

2 vajíčka
2/3 pohára tristinového cukru
450 g hustého jogurtu SKYR – čistý ale aj kľudne ochutený
3 lyžice oleja – dala som olej z vlašských orechov, ktorý obsahuje veľa omega 3 mastných kyselín
2/3 polohrubej pšeničnej múky (alebo špaldovej)
1/3 pohára ovsenej múky
2 lyžičky sódy bicarbóny a špitka soli

Postup

Celé vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny (nestrácame čas s oddeľovaním žĺtok a bielok), pridáme múku, jogurt, olej, sódu bicarbónu. Dobre zmiešame a vylejeme na vymastený a vysypaný plech.
Zvyknem vysypať kokosovou múčkou. Alebo môžete len použiť papier na pečenie a nevymazávať plech.
Pokladieme na husto ovocie, veľmi sa mi v poslednej dobe žiadajú ríbezle, mám v mraziaku mix červených aj čiernych.

Ak dávate mrazené ovocie, tak je nutné ho rozmraziť a nechať odkapkať na sitku. Aby sa vám veľmi nerozmočil koláč. 

Pečieme asi 35 minút na 180 stupňoch, do zlatista.

 

Moje recepty nájdete aj tu:

Ďalšie chutné recepty

Krehké rožky s orechovou náplňou

Veľká dobrota, ktorá mizne zo stola rýchlosťou blesku. Ak sa vám nechce robiť rožteky, kľudne si život zjednodušte a spravte tri menšie záviny.

Jablkový koláč s feniklom

Bezlepkový jablkový pie s feniklovo-jablkovou plnkou Nedávno som bola na úžasnej viacchodovej večeri v hoteli Albrecht, kde hostili výborní Jaroslav Židek a švédsky šéfkuchár Paul

[jr_instagram id="1"]