Ako pripraviť špaldové pudingové rezy? Pudingové rezy preto, lebo zvykneme tento koláč robiť na veľký plech a krájame na kúsky. Ale občas ho spravím v okrúhlej forme, aby to pôsobilo slávnostnejšie. 🙂 Je plný mňamkového čokoládového pudingu. Ak nemáte doma špaldovú múku (alebo nechcete piecť s inými múkami), tak použite klasickú pšeničnú polohrubú.
- Najprv si vždy vyšľaháme bielka do tuha a potom vlastne môžeme hneď neumyté metličky z mixéra vložiť do žĺtkov s cukrom a tie vyšľahať do poriadnej peny. Pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Dáme do vymystenej a múkou vysypanej formy. Niekedy použijem na vysypanie sušený kokos.
- Na surové cesto lyžicou ukladáme vychladnutý čokoládový puding, také pudingové kôpky vedľa seba. Spotrebujeme celé množstvo, bude to veeeľmi mňam! Teda aspoň pre nás, lebo milujeme čokoládový puding. Ja zvyknem časť cukru alebo aj celé množstvo nahradiť v pudingu výbornou horkou čokoládou, aspoň 70 %. Puding je super čokoládový.
- Špaldové pudingové rezy pečieme asi 35 minút na 180tich stupňoch.
- Po vychladnutí navrstvíme vyšľahanú šľahačku zmiešanú s kyslou smotanou. Množstvo si môžete upraviť aj podľa seba, niekedy dám viac smotany, niekedy dávam hustý grécky jogurt.
- Navrch nastrúhame mňamkovú horkú čokoládu.