Zdravé pečenie

Špaldové pudingové rezy

Náročnosť
2/5
Čas prípravy
cca 50 minút
Kategória
Koláče
Pudingové rezy preto, lebo zvykneme tento koláč robiť na veľký plech a krájame na kúsky. Ale tento raz som chcela manželovi na narodky spraviť jeho obľúbený koláč v okrúhlej forme, aby to pôsobilo slávnostnejšie. :-) Je plný mňamkového čokoládového pudingu. Ak sa chcete vyhnúť mlieku, výborný je aj s rastlinným mliekom. Občas kúpim v Rakúsku sójové, to má dobré zloženie.

Ingrediencie

Cesto:

4 väčšie vajíčka, žĺtka a bielka zvlášť vyšľahané
100 g celozrnnej špaldovej múky
200 g špaldovej hladkej alebo polohrubej múky
130 g cukru ( ja mám tmavšie cesto niekedy, lebo dávam kokosový cukor)
1 ks vanilkový cukor
2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
1 dcl vody,
1 dcl oleja

Plnka:

2 čokoládové pudingy uvarené klasicky v 1 l mlieka a cukrom podľa chuti a nechať vychladnúť.

Vrchný krém:

1 ks šľahačky na šľahanie
2 ks kyslej smotany a 2 ks vanilkový cukor
postrúhaná čokoláda

Postup

Ako pripraviť špaldové pudingové rezy? Pudingové rezy preto, lebo zvykneme tento koláč robiť na veľký plech a krájame na kúsky. Ale občas ho spravím  v okrúhlej forme, aby to pôsobilo slávnostnejšie. 🙂 Je plný mňamkového čokoládového pudingu. Ak nemáte doma špaldovú múku (alebo nechcete piecť s inými múkami), tak použite klasickú pšeničnú polohrubú. 

Špaldové pudingové rezy

 

  • Najprv si vždy vyšľaháme bielka do tuha a potom vlastne môžeme hneď neumyté metličky z mixéra vložiť do žĺtkov s cukrom a tie vyšľahať do poriadnej peny.  Pridáme olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Dáme do vymystenej a múkou vysypanej formy. Niekedy použijem na vysypanie sušený kokos.
  • Na surové cesto lyžicou ukladáme vychladnutý čokoládový puding, také pudingové kôpky vedľa seba. Spotrebujeme celé množstvo, bude to veeeľmi mňam! Teda aspoň pre nás, lebo milujeme čokoládový puding. Ja zvyknem časť cukru alebo aj celé množstvo nahradiť v pudingu výbornou horkou čokoládou, aspoň 70 %. Puding je super čokoládový.
  • Špaldové pudingové rezy pečieme asi 35 minút na 180tich stupňoch.
  • Po vychladnutí navrstvíme vyšľahanú šľahačku zmiešanú s kyslou smotanou. Množstvo si môžete upraviť aj podľa seba, niekedy dám viac smotany, niekedy dávam hustý grécky jogurt.
  • Navrch nastrúhame mňamkovú horkú čokoládu.

Pudingový2

Promo

Ďalšie chutné recepty

Semolinové bagety

Úžasne chrumkavé bagety z kvásku so semolinovou múkou. Semolina im dodá krásnu farbu aj chuť. Ak ju však nemáte, kľudne spravte iba z pšeničnej múky.<br

Brioška

Slovo brioška sa mi veľmi páči. Čo to vlastne je? Je  to sladké pečivo pôvodom z Francúzska, podobné nášmu mazancu či vianočke.  Pečie sa zo sladkého

[jr_instagram id="1"]