Zdravé pečenie

Jablkové pité

Náročnosť
3/5
Čas prípravy
cca 60 minút
Kategória
Koláče
21. októbra je deň jabĺk. Tak som sa rozhodla konečne spísať recept, vždy som chcela mať pité na stránke. :-) Nerobievam jablkové koláče, vždy dobré jablko radšej zjem. Je to jedno z mojich naj ovocí, jem ho aj napriek tomu, že mám na ne alergiu a niekedy mám poriadnu reakciu.

Ingrediencie

300 g hladkej pšeničnej múky 00 od Penam  (môžete zameniť 80 g za pohánkovú, nie je to cítiť)
150 g pomletého trstinového cukru
1 vajíčko
150 g masla
1 lyžica chladnej vody
1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
špitka soli
pol lyžičky pravej vanilky
na plnku 600 g nahrubo nastrúhaných jabĺk, škorica podľa chuti, cukor podľa kyslosti jabĺk

Postup

 

Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme odležať v chlade aspoň hodinu.  Zatiaľ si nastrúhame jablká, zmiešame podľa chuti so škoricou prípadne cukrom.

Cesto si rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie, na plech dáme jedno cesto, na to plnku a navrch ďalšie cesto. To popicháme vidličkou a dáme piecť.

Pečieme asi 35 minút do zlatova pri teplote 180 stupňov.

Dobrú chuť. 🙂

Ak upečiete, poteším sa prezdieľaniu na fb či instagrame.

 

 

Promo

Ďalšie chutné recepty

Bezlepkové mini bagetky z kvásku

Veľmi chutné bagetky z prirodzene bezlepkových múk. Pridaním teffovej múky získate nutrične bohatý pokrm. Krásny tvar docielite vložením cesta do silikónovej formy od Tescomy.

[jr_instagram id="1"]