Zdravé pečenie

Jablkové pité

Náročnosť
3/5
Čas prípravy
cca 60 minút
Kategória
Koláče
21. októbra je deň jabĺk. Tak som sa rozhodla konečne spísať recept, vždy som chcela mať pité na stránke. :-) Nerobievam jablkové koláče, vždy dobré jablko radšej zjem. Je to jedno z mojich naj ovocí, jem ho aj napriek tomu, že mám na ne alergiu a niekedy mám poriadnu reakciu.

Ingrediencie

300 g hladkej pšeničnej múky 00 od Penam  (môžete zameniť 80 g za pohánkovú, nie je to cítiť)
150 g pomletého trstinového cukru
1 vajíčko
150 g masla
1 lyžica chladnej vody
1 lyžička bezfosfátového prášku do pečiva
špitka soli
pol lyžičky pravej vanilky
na plnku 600 g nahrubo nastrúhaných jabĺk, škorica podľa chuti, cukor podľa kyslosti jabĺk

Postup

Ako pripraviť jablkové pité? Z uvedených surovín si vypracujeme cesto, necháme odležať v chlade aspoň hodinu.  Zatiaľ si nastrúhame jablká, zmiešame podľa chuti so škoricou prípadne cukrom.

Cesto si rozdelíme na dve časti. Vyvaľkáme medzi dvomi papiermi na pečenie, na plech dáme jedno cesto, na to plnku a navrch ďalšie cesto. To popicháme vidličkou a dáme piecť.

Pečieme asi 35 minút do zlatova pri teplote 180 stupňov.

Dobrú chuť. 🙂

Ak upečiete, poteším sa prezdieľaniu na fb či instagrame.

 

Jablkové pité

 

Promo

Ďalšie chutné recepty

Kardamómky

Kardamómky sú láska. Skúsite? Ak si nie ste istí, spravte plnku pol na pol so škoricovou ako to robím ja. Deti totiž kardamóm nemusia, ja

Mini štóly

Občas som si rada kúpila štólu. A tak som si tento rok spravila kváskovú, s kopou kandizovaného ovocia. Kto má rád marcipán, môže do nej

Bábovka s orechovou plnkou

REINDLING. Táto špecialita pôvodne pochádza z Korutánska a je plnená škoricou, hrozienkami a orieškami. Ide vlastne o voňavé kysnuté cesto bohato plnené rôznymi plnkami. My

[jr_instagram id="1"]
Poštovné zdarma pri nákupe nad 80.00