Zdravé pečenie

tekvicový koláčik

Tekvicový koláčik s orechami – prirodzene bezlepkový koláčik s použitím tekvice, bez pridaného tuku a mlieka.

Takéto koláčiky ma bavia, iba orechy a ich zdravý tuk, žiadne maslo, mlieko, málo sladidla, pretože aj tekvica to osladí.

Dala som ho 6 kamarátkam ochutnať a úspešnosť 100 %! 🙂

Tak poďte na to, na tekvicový koláčik s orechami budete potrebovať:

2 vajíčka

60 g sladila – ja som použila chutný cukor z kokosových kvetov – je síce drahší, ale nejde ho tu veľa a má nízky glykemický index

250 g tekvicového pyré – to je vlastne uvarená a pomixovaná tekvica, takto si môžete spraviť balíčky aj do mraziaku a použiť niekedy aj mimo sezóny, ak teda máte v sezóne nadbytok tekvíc. Použila som hokaido tekvicu, môže byť aj iná, len táto má peknú oranžovú farbu.

250 g orechov pomixovaných alebo orechovej múky – ja som skombinovala, čo som mala, zvyšok mandľovej múky ale väčšinu pomletých vlašských orechov

2 polievkové lyžice pomletých ľanových semienok

lyžička vanilkovej esencie

1 väčšia lyžička korenia do perníkov, pol lyžičky mletej škorice

2 lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva

kakao na hornú vrstvu – asi lyžicu do časti cesta

Postup: vajíčka som si vyšľahala do peny s cukrom, pridala ostatné suroviny, krátko a dobre premiešala a dala do okrúhlej 22 cm formy. Trošku cesta som si nechala a do neho som pridala kakao, a to preto, že milujem všetko kakaové. Chcela som dvojfarebný koláčik.

Koláč som piekla na 180tich stupňoch asi 40 minút.

tekvicový bezlp

 

 

 

Ak sa vám páči recept, poteším sa zdieľaniu
Mohlo by sa vám páčiť :
Poštovné zdarma pri nákupe nad 80.00